Volgens sommige economen zal ook deze nieuwe aanpak echter haar doel missen. Het probleem is dat Abenomics voorbijgaat aan twee belangrijke problemen waar Japan mee wordt geconfronteerd. Die twee problemen zijn de hoge schuldengraad en de verontrustende evolutie van de demografie.

De totale schuldenberg van het land bedraagt 500% van het BBP, ten opzichte van 370% in de Verenigde Staten. Bovendien slaat de veroudering van de bevolking in Japan veel harder toe dan in andere landen. Abenomics gaat niet ver genoeg om deze problemen aan te pakken.

Volgens sommige economen zal ook deze nieuwe aanpak echter haar doel missen. Het probleem is dat Abenomics voorbijgaat aan twee belangrijke problemen waar Japan mee wordt geconfronteerd. Die twee problemen zijn de hoge schuldengraad en de verontrustende evolutie van de demografie. De totale schuldenberg van het land bedraagt 500% van het BBP, ten opzichte van 370% in de Verenigde Staten. Bovendien slaat de veroudering van de bevolking in Japan veel harder toe dan in andere landen. Abenomics gaat niet ver genoeg om deze problemen aan te pakken.