Inmiddels wordt het steeds duidelijker dat het schot van Abe niet ver genoeg heeft gereikt, er is nieuwe munitie nodig om de beoogde doelwitten te bereiken. Abenomics zal de Japanse economie namelijk niet voldoende ontsnappingssnelheid geven, er is meer nodig.

Japan heeft de zaken veel te lang op hun beloop gelaten en is pas beginnen in te grijpen toen het eigenlijk al te laat was. Hier schuilt meteen ook een grote les in voor de Europese leiders. Die leggen evenmin veel zin voor initiatief aan de dag en dreigen met enige vertraging in dezelfde situatie als Shinzo Abe te belanden.

Inmiddels wordt het steeds duidelijker dat het schot van Abe niet ver genoeg heeft gereikt, er is nieuwe munitie nodig om de beoogde doelwitten te bereiken. Abenomics zal de Japanse economie namelijk niet voldoende ontsnappingssnelheid geven, er is meer nodig. Japan heeft de zaken veel te lang op hun beloop gelaten en is pas beginnen in te grijpen toen het eigenlijk al te laat was. Hier schuilt meteen ook een grote les in voor de Europese leiders. Die leggen evenmin veel zin voor initiatief aan de dag en dreigen met enige vertraging in dezelfde situatie als Shinzo Abe te belanden.