Tot zover het goede nieuws, maar het Abenomics blijft hoe men het draait of keert een gevaarlijk experiment. Bovendien zal het zeker niet alle demonen waar Japan mee kampt uit de weg helpen ruimen. Abenomics zal namelijk het probeem van de Japanse overheidsschulden niet oplossen.

Die schulden bedragen momenteel meer dan 200% van het BBP en het zal een gigantische inspanning vragen om dat te kort terug te dringen tot binnen aanvaardbare normen. Saxo Capital Markets twijfelt er aan of Abenomics er in zal slagen om een economisch herstel op lange termijn te realiseren.

Tot zover het goede nieuws, maar het Abenomics blijft hoe men het draait of keert een gevaarlijk experiment. Bovendien zal het zeker niet alle demonen waar Japan mee kampt uit de weg helpen ruimen. Abenomics zal namelijk het probeem van de Japanse overheidsschulden niet oplossen. Die schulden bedragen momenteel meer dan 200% van het BBP en het zal een gigantische inspanning vragen om dat te kort terug te dringen tot binnen aanvaardbare normen. Saxo Capital Markets twijfelt er aan of Abenomics er in zal slagen om een economisch herstel op lange termijn te realiseren.