Volgens Tyler Durden van Zerohedge is dat niet meer dan normaal: Abenomics, de politiek van monetaire verruiming zoals die door de Bank of Japan wordt gevoerd, rammelt langs alle kanten.

Japan kan moeilijk verwachten dat het rustig blijft op de obligatiemarkt als het open en bloot verklaart een inflatiedoelwit van 2% te hanteren.

Dat betekent namelijk dat de obligatiebezitters jaar na jaar geld gaan verliezen, want de inflatie zal (mits het bereiken van het doelwit) hoger uitkomen dan de rente op de staatsobligaties.

Het is dat ook allesbehalve verwonderlijk dat de beleggers de obligaties in bezit willen droppen, met als gevolg forse bewegingen in de obligatiekoersen tot gevolg.

Volgens Tyler Durden van Zerohedge is dat niet meer dan normaal: Abenomics, de politiek van monetaire verruiming zoals die door de Bank of Japan wordt gevoerd, rammelt langs alle kanten. Japan kan moeilijk verwachten dat het rustig blijft op de obligatiemarkt als het open en bloot verklaart een inflatiedoelwit van 2% te hanteren. Dat betekent namelijk dat de obligatiebezitters jaar na jaar geld gaan verliezen, want de inflatie zal (mits het bereiken van het doelwit) hoger uitkomen dan de rente op de staatsobligaties. Het is dat ook allesbehalve verwonderlijk dat de beleggers de obligaties in bezit willen droppen, met als gevolg forse bewegingen in de obligatiekoersen tot gevolg.