De signalen dat Abenomics een doodlopend straatje is, worden echter steeds sterker. De Japan Automobile Manufacturers Association maakte vorige week bekend dat voor 2014 een daling van de autoverkopen met bijna 10% mag worden verwacht. Het bericht was een serieuze opdoffer voor Abe en zijn ploeg.

Het geeft namelijk aan dat de Japanse economie minder snel rechtkrabbelt dan was verhoopt. De daling van de vraag naar auto's zou de sterkste zijn in drie jaar, nadat de vraag naar nieuwe wagens vorig jaar vrijwel stabiel is gebleven. Als gevolg van een verhoging van de belastingen in april zou de koopkracht van de Japanse bevolking er opnieuw op achteruitgaan en dat is vanzelfsprekend geen positief signaal.

De signalen dat Abenomics een doodlopend straatje is, worden echter steeds sterker. De Japan Automobile Manufacturers Association maakte vorige week bekend dat voor 2014 een daling van de autoverkopen met bijna 10% mag worden verwacht. Het bericht was een serieuze opdoffer voor Abe en zijn ploeg. Het geeft namelijk aan dat de Japanse economie minder snel rechtkrabbelt dan was verhoopt. De daling van de vraag naar auto's zou de sterkste zijn in drie jaar, nadat de vraag naar nieuwe wagens vorig jaar vrijwel stabiel is gebleven. Als gevolg van een verhoging van de belastingen in april zou de koopkracht van de Japanse bevolking er opnieuw op achteruitgaan en dat is vanzelfsprekend geen positief signaal.