Maar inmiddels kijkt niemand naar de overkant van de Grote Oceaan, waar de Bank of Japan zelfs nog heviger te keer gaat dan de FED. De Japanse centrale bank koopt maandelijks voor 75 miljard dollar aan obligaties in, wat relatief gezien een nog groter bedrag is dan de 85 miljard dollar van de Amerikanen.

Tot grote vrees van de Japanners weigert de beurs van Tokio nog positief te reageren op die superruime monetaire politiek, dit terwijl Wall Street hoge toppen scheert. De conclusie ligt voor de hand: Abenomics lijkt niet te werken, de Japanse regering zal straffer uit de hoek moeten komen.

Maar inmiddels kijkt niemand naar de overkant van de Grote Oceaan, waar de Bank of Japan zelfs nog heviger te keer gaat dan de FED. De Japanse centrale bank koopt maandelijks voor 75 miljard dollar aan obligaties in, wat relatief gezien een nog groter bedrag is dan de 85 miljard dollar van de Amerikanen. Tot grote vrees van de Japanners weigert de beurs van Tokio nog positief te reageren op die superruime monetaire politiek, dit terwijl Wall Street hoge toppen scheert. De conclusie ligt voor de hand: Abenomics lijkt niet te werken, de Japanse regering zal straffer uit de hoek moeten komen.