Het laatste lijkt min of meer te zijn gelukt, het eerste echter veel minder. De recent gepubliceerde macro-economische cijfers geven namelijk weinig redenen voor optimisme. De Japanse kleinhandelsverkopen daalden in april aan het hoogste tempo dat ooit geregistreerd was.

First Household Spending, de betrouwbaarste indicator van de Japanse consumentenbestedingen, daalde op jaarbasis met 4,60%. Daarnaast daalde de industriële productie met 2,50%. Anderzijds steeg de inflatie tot boven de gewenste target van 2%, wat eveneens een verontrustende evolutie mag genoemd worden.

Het laatste lijkt min of meer te zijn gelukt, het eerste echter veel minder. De recent gepubliceerde macro-economische cijfers geven namelijk weinig redenen voor optimisme. De Japanse kleinhandelsverkopen daalden in april aan het hoogste tempo dat ooit geregistreerd was. First Household Spending, de betrouwbaarste indicator van de Japanse consumentenbestedingen, daalde op jaarbasis met 4,60%. Daarnaast daalde de industriële productie met 2,50%. Anderzijds steeg de inflatie tot boven de gewenste target van 2%, wat eveneens een verontrustende evolutie mag genoemd worden.