Tegen die achtergrond was het belangrijk dat de prijzen en dus de lonen zouden stijgen. Japan had met andere woorden dringend behoefte aan wat inflatie. Aan de monetaire politiek van Abe zitten echter een paar vervelende neveneffecten verbonden.

Abenomics duwt Japan in de armoede, want terwijl de voedingsprijzen fors zijn gestegen hebben de lonen dat tempo niet kunnen volgen. De Misery Index in Japan bereikte het hoogste niveau sinds 1933, terwijl de lonen aangepast voor inflatie het sterkst in meer dan vier jaar daalden.

Tegen die achtergrond was het belangrijk dat de prijzen en dus de lonen zouden stijgen. Japan had met andere woorden dringend behoefte aan wat inflatie. Aan de monetaire politiek van Abe zitten echter een paar vervelende neveneffecten verbonden. Abenomics duwt Japan in de armoede, want terwijl de voedingsprijzen fors zijn gestegen hebben de lonen dat tempo niet kunnen volgen. De Misery Index in Japan bereikte het hoogste niveau sinds 1933, terwijl de lonen aangepast voor inflatie het sterkst in meer dan vier jaar daalden.