Over de maand september maakte de Japanse regering handelscijfers bekend waar de beleggers zich een hoedje van schrokken. Het deficiet op de handelsbalans kwam namelijk uit op 932 miljard yen (9,50 miljard dollar), wat neerkwam op een nieuw historisch record.

Het was al de 15de maand op rij dat het deficiet op de handelsbalans toenam. In de periode april tot december, de eerste maand van het Japans boekjaar, werd een verlies van 5000 miljard yen opgetekend en dat was eveneens een nieuw record. De gestegen prijzen voor olie en voedsel zijn in combinatie met de zwakke yen verantwoordelijk voor het feit dat het deficiet door het plafond is gevlogen.

Over de maand september maakte de Japanse regering handelscijfers bekend waar de beleggers zich een hoedje van schrokken. Het deficiet op de handelsbalans kwam namelijk uit op 932 miljard yen (9,50 miljard dollar), wat neerkwam op een nieuw historisch record. Het was al de 15de maand op rij dat het deficiet op de handelsbalans toenam. In de periode april tot december, de eerste maand van het Japans boekjaar, werd een verlies van 5000 miljard yen opgetekend en dat was eveneens een nieuw record. De gestegen prijzen voor olie en voedsel zijn in combinatie met de zwakke yen verantwoordelijk voor het feit dat het deficiet door het plafond is gevlogen.