Maar de recent gepubliceerde macro-economische cijfers geven aan dat Abenomics stilaan een nachtmerrie dreigt te worden. Het belangrijke Tankan Business Report is in maart teruggevallen tot een dieptepunt voor het afgelopen jaar, wat aangeeft dat het vertrouwen in de bedrijfswereld tot onder nul is gedaald.

Dat Tankan Business rapport kwam bovendien ver onder de verwachtingen uit, het was van de Lehman crisis geleden dat de index nog zo diep onder de verwachtingen uitkwam. Het lijkt nu slechts een kwestie van tijd te worden alvorens Japan met nieuwe maatregelen zal uitpakken.

Maar de recent gepubliceerde macro-economische cijfers geven aan dat Abenomics stilaan een nachtmerrie dreigt te worden. Het belangrijke Tankan Business Report is in maart teruggevallen tot een dieptepunt voor het afgelopen jaar, wat aangeeft dat het vertrouwen in de bedrijfswereld tot onder nul is gedaald. Dat Tankan Business rapport kwam bovendien ver onder de verwachtingen uit, het was van de Lehman crisis geleden dat de index nog zo diep onder de verwachtingen uitkwam. Het lijkt nu slechts een kwestie van tijd te worden alvorens Japan met nieuwe maatregelen zal uitpakken.