De Japans economie worstelt al jaren met zwakke economische groei en met het totaal ontbreken van inflatie. Maar de Verenigde Staten en Europa worden nu op hun beurt met dezelfde problemen geconfronteerd, zij dat beide regio's zich in verschillende fasen op weg naar Abenomics bevinden.

Nobelprijswinnaar Paul Krugman is voorstander van meer stimulerende maatregelen en die dreigen de VS in snel tempo richting Abenomics te duwen. Europa overweegt nu op haar beurt het invoeren van Quantative Easing, maar kan mogelijk in nog sneller tempo richting Japanse toestanden gaan.

De Japans economie worstelt al jaren met zwakke economische groei en met het totaal ontbreken van inflatie. Maar de Verenigde Staten en Europa worden nu op hun beurt met dezelfde problemen geconfronteerd, zij dat beide regio's zich in verschillende fasen op weg naar Abenomics bevinden. Nobelprijswinnaar Paul Krugman is voorstander van meer stimulerende maatregelen en die dreigen de VS in snel tempo richting Abenomics te duwen. Europa overweegt nu op haar beurt het invoeren van Quantative Easing, maar kan mogelijk in nog sneller tempo richting Japanse toestanden gaan.