De Japanse export steeg met 18,60% en dat was meer dan verwacht. Maar die stijging van de export werd teniet gedaan door een stijging van de import met 26,10%. Daarmee werden de verwachtingen ruimschoots overtroffen, want de consensus lag slechts op een stijging met 18%.

De forse toename van de import had op de eerste plaats te maken met de hogere olieprijzen. De Japanse premier Shinzo Abe krijgt zo de inflatie waar hij om gevraagd had, maar uiteindelijk is het een verkeerde vorm van inflatie. Alles wijst er nu op dat de Bank of Japan nieuwe maatregelen overweegt om de situatie bij te sturen.

De Japanse export steeg met 18,60% en dat was meer dan verwacht. Maar die stijging van de export werd teniet gedaan door een stijging van de import met 26,10%. Daarmee werden de verwachtingen ruimschoots overtroffen, want de consensus lag slechts op een stijging met 18%. De forse toename van de import had op de eerste plaats te maken met de hogere olieprijzen. De Japanse premier Shinzo Abe krijgt zo de inflatie waar hij om gevraagd had, maar uiteindelijk is het een verkeerde vorm van inflatie. Alles wijst er nu op dat de Bank of Japan nieuwe maatregelen overweegt om de situatie bij te sturen.