Voor eens en voor altijd, als het even kon. Maar het ziet er naar uit dat Shinzo Abe gespeeld en verloren heeft. De gevolgen van Abenomics beginnen in Japan steeds catastrofalere vormen aan te nemen. Abe streefde naar meer inflatie en die krijgt hij inderdaad, maar dan wel in de verkeerde vorm.

Japan is er in geslaagd de slechte 'niet-kern' inflatie te importeren en die heeft er voor gezorgd dat de prijzen voor voedsel en energie door het plafond zijn gevlogen. Daardoor dreigt bijvoorbeeld aardgas voor de gewone Japanner stilaan onbetaalbaar te worden. Ook bepaalde voedingsproducten zijn peperduur geworden.

Voor eens en voor altijd, als het even kon. Maar het ziet er naar uit dat Shinzo Abe gespeeld en verloren heeft. De gevolgen van Abenomics beginnen in Japan steeds catastrofalere vormen aan te nemen. Abe streefde naar meer inflatie en die krijgt hij inderdaad, maar dan wel in de verkeerde vorm. Japan is er in geslaagd de slechte 'niet-kern' inflatie te importeren en die heeft er voor gezorgd dat de prijzen voor voedsel en energie door het plafond zijn gevlogen. Daardoor dreigt bijvoorbeeld aardgas voor de gewone Japanner stilaan onbetaalbaar te worden. Ook bepaalde voedingsproducten zijn peperduur geworden.