Het nieuwe farmaceutische bedrijf gaat Abb Vie heten, terwijl de andere activiteiten (diagnostiek en speciale voeding) worden ondergebracht in Abbott Labs.

Het aandeel Abb Vie wordt op USD 40 gewaardeerd en dat van Abbott Labs op USD 26. Sinds gisteren wordt gehandeld in het nieuwe aandeel Abb Vie dat op 1 januari een officiële notering krijgt.

Het aandeel luidde de dag hoger uit, een reflectie van de onderliggende waardering van het nieuwe bedrijf.

Voor Abbott Labs is volgens de analisten van ABN Amro de opinie een stevig kopen vanwege de splitsing en de kracht van de twee bedrijfsonderdelen.

Het nieuwe farmaceutische bedrijf gaat Abb Vie heten, terwijl de andere activiteiten (diagnostiek en speciale voeding) worden ondergebracht in Abbott Labs. Het aandeel Abb Vie wordt op USD 40 gewaardeerd en dat van Abbott Labs op USD 26. Sinds gisteren wordt gehandeld in het nieuwe aandeel Abb Vie dat op 1 januari een officiële notering krijgt. Het aandeel luidde de dag hoger uit, een reflectie van de onderliggende waardering van het nieuwe bedrijf. Voor Abbott Labs is volgens de analisten van ABN Amro de opinie een stevig kopen vanwege de splitsing en de kracht van de twee bedrijfsonderdelen.