Vooral de banken zijn een toontje lager gaan zingen, een deel van de openingswinsten werd prijsgegeven. AB-InBev gaat flink onderuit, na vrijdag fors te zijn gestegen.

Fortis ging wat dieper in op het bericht dat de BEL 20 in de loop van dit jaar van samenstelling gaat veranderen. Dat zou kunnen gebeuren vanaf 3 maart aanstaande.

De analisten van Fortis verwachten dat Nyrstar en Agfa-Gevaert de index gaan verlaten en dat Befimmo en Telenet de opengevallen plaatsen gaan innemen. De beslissing valt ergens halverwege deze maand. Zowel Agfa-Gevaert, Telenet als Nyrstar krijgen een koopadvies.

In Europa doen onder andere de Zwitserse banken het goed dankzij een positief advies van Hays. Citi verlaagde het advies voor Renault, Goldman Sachs verlaagde het advies voor Carrefour tot neutraal.

Vooral de banken zijn een toontje lager gaan zingen, een deel van de openingswinsten werd prijsgegeven. AB-InBev gaat flink onderuit, na vrijdag fors te zijn gestegen. Fortis ging wat dieper in op het bericht dat de BEL 20 in de loop van dit jaar van samenstelling gaat veranderen. Dat zou kunnen gebeuren vanaf 3 maart aanstaande. De analisten van Fortis verwachten dat Nyrstar en Agfa-Gevaert de index gaan verlaten en dat Befimmo en Telenet de opengevallen plaatsen gaan innemen. De beslissing valt ergens halverwege deze maand. Zowel Agfa-Gevaert, Telenet als Nyrstar krijgen een koopadvies.In Europa doen onder andere de Zwitserse banken het goed dankzij een positief advies van Hays. Citi verlaagde het advies voor Renault, Goldman Sachs verlaagde het advies voor Carrefour tot neutraal.