AB-InBev verdient nog steeds een premie

AB-InBev kondigt voorstel aan voor kapitaalstructuur van Ambev Anheuser-Busch InBev heeft onlangs bekend gemaakt dat haar dochtermaatschappij Companhia de Bebidas das Américas–Ambev (waarin AB InBev een meerderheidsbelang behoudt) de intentie heeft aangekondigd om haar aandeelhouders een herstructurering ter goedkeuring voor te leggen.

Deze transactie zou resulteren in de overgang van de kapitaalstructuur van Ambev, momenteel een tweeledige aandelenkapitaalstructuur bestaande uit gewone stemgerechtigde en preferente niet-stemgerechtigde aandelen – naar een nieuwe enkelvoudige kapitaalstructuur die enkel uit gewone aandelen bestaat.

Conform de vereisten van de Braziliaanse Effectencommissie (CVM) heeft Ambev op 7 december 2012 een Bekendmaking van een Belangrijk Feit (Fato Relevante) gepubliceerd die de voorgestelde transactie beschrijft.

Advies opbouwen blijft gehandhaafd

Volgens Bank Degroof verdient AB-InBev nog steeds een premie ten opzichte van de belangrijkste concurrenten. Het advies opbouwen voor het aandeel blijft onveranderd gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 75 euro. Onder andere de visibiliteit van de resultaten is een sterk pluspunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content