De (te) lage inflatie in Europa en de (te) sterke EUR/USD zal volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de Europese Centrale Bank bijna verplichten meer expansief te worden. De Japanners kunnen anderzijds bijna niet anders dan door te gaan met hun geldpersen te laten blijven draaien.

Gijsels kan zodoende alleen besluiten dat er weinig verandert en dat de markten ook in 2014 voldoende liquiditeit zullen hebben om de rally aan de gang te houden, ook geholpen, en dan mogen we niet vergeten, een aantrekkende wereldeconomie. Deze week komen er nog heel wat cijfers voorbij op onze schermen. En ook is er hopelijk een voorlopig besluit aan het luik bankenunie.

De (te) lage inflatie in Europa en de (te) sterke EUR/USD zal volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de Europese Centrale Bank bijna verplichten meer expansief te worden. De Japanners kunnen anderzijds bijna niet anders dan door te gaan met hun geldpersen te laten blijven draaien. Gijsels kan zodoende alleen besluiten dat er weinig verandert en dat de markten ook in 2014 voldoende liquiditeit zullen hebben om de rally aan de gang te houden, ook geholpen, en dan mogen we niet vergeten, een aantrekkende wereldeconomie. Deze week komen er nog heel wat cijfers voorbij op onze schermen. En ook is er hopelijk een voorlopig besluit aan het luik bankenunie.