In verschillende regio's, met uitzondering van Azië, stelden de volumes teleur, waardoor er sprake was van een organische groei met 0,10% negatief, terwijl er was gerekend op 1,30% positief. De EBITDA kwam 4% onder de consensus uit, terwijl de EBITDA-marge daalde.

AB-InBev verliest marktaandeel in België

Noord-Amerika was een zwakke markt, met een tegenvallende daling van de volumes met 1,80%. Ook de Zuid-Amerikaanse en de Europese markten vielen tegen. AB-InBev verliest marktaandeel in Europa en dat geldt ook voor de Belgische markt. De Belgische biermarkt was trouwens ronduit zwak.

Rijk is er niet zeker van dat AB-InBev van de toezichthouders een volledige toestemming zal krijgen voor de Modelo deal. Hij had verwacht dat de markt zwak zou reageren op de publicatie van de resultaten. Het neutraal advies blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 57,40 euro.

In verschillende regio's, met uitzondering van Azië, stelden de volumes teleur, waardoor er sprake was van een organische groei met 0,10% negatief, terwijl er was gerekend op 1,30% positief. De EBITDA kwam 4% onder de consensus uit, terwijl de EBITDA-marge daalde. AB-InBev verliest marktaandeel in België Noord-Amerika was een zwakke markt, met een tegenvallende daling van de volumes met 1,80%. Ook de Zuid-Amerikaanse en de Europese markten vielen tegen. AB-InBev verliest marktaandeel in Europa en dat geldt ook voor de Belgische markt. De Belgische biermarkt was trouwens ronduit zwak. Rijk is er niet zeker van dat AB-InBev van de toezichthouders een volledige toestemming zal krijgen voor de Modelo deal. Hij had verwacht dat de markt zwak zou reageren op de publicatie van de resultaten. Het neutraal advies blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 57,40 euro.