AB-InBev overtuigt niet helemaal, vooruitzichten klinken flets

De Europese beurzen zijn vandaag min of meer stabiel geopend, zonder dat er van grote bewegingen sprake is. Heel wat Belgische bedrijven maakten vanmorgen de resultaten bekend, waaronder AB-InBev, Solvay en UCB.

Mario Gulpers is van mening dat AB-InBev niet helemaal overtuigt met de cijfers, terwijl de vooruitzichten eerder flets klonken. Het advies houden en het koersdoel van 78,40 euro blijven gegehandhaafd. De koers noteert iets hoger.

De opbrengsten bij AB-InBev stegen met 3,3% in FY13 en met 4,6% in 4Q13, en de opbrengsten per hl namen toe met 5,8% in FY13 en 8,4% in 4Q13 bij een constante geografische basis dankzij een gunstige merkenmix en beste praktijken op het vlak van opbrengstenbeheer.

In FQ13 namen het totale volume en het volume eigen bieren met 2,0% af, terwijl het volume niet-bieren met 2,2% daalde. In 4Q13 nam het totale volume met 1,7% af, waarbij het volume eigen bieren met 2,0% daalde en het volume niet-bieren stabiel bleef. Dit zijn maar enkele hoogtepunten uit de rapportering die het bedrijf vanmorgen gaf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content