De historisch gemiddelde K/W van 13 voor de bouwers zou de analisten van de bank voor 2009 op een koersdoel van ongeveer 20 EUR brengen, wat zou overeenstemmen met een EV/EBITDA van 8,0.

Deze 20 EUR was ook het koersdoel dat SG Private Banking op 24/11/08 naar voren schoof bij de aankondiging van de kapitaalverhoging. Dat koersdoel is inmiddels bereikt. Dit terwijl A-Inbev nog alles moet gaan bewijzen op vlak van integratie van Anheuser-Busch.

Gezien de uitstekende reputatie van het management op vlak van kostenbesparingen gaan we ervan uit dat de aangekondigde synergievoordelen (minstens 1,5 mld USD vanaf 2011) wel degelijk zullen gehaald worden.

Het voornaamste risico op korte termijn is de geplande verkoop van activa ter waarde van 7 mld USD aan activa (o.a. themaparken). In november 2009 moet immers een bridge financing terugbetaald worden.

Mochten deze verkopen niet of slechts gedeeltelijk lukken, dan zal A-B Inbev zich op een andere manier moeten zien te financieren, wat het financiële aspect van de overname nog verder zou verwateren.

Met een Net Debt/EBITDA 09E en 10E van resp. 4,1 en 3,6 heeft A-B Inbev volgens SG Private Banking amper financiële ruimte om extra schulden op te nemen. Het koersherstel sinds het dieptepunt is snel en spectaculair.

De koers noteert in de buurt van het koersdoel van SG Private Banking. De geplande verkoop van activa ter terugbetaling van het overbruggingskrediet vormt een risico. SG Private Banking opteert er daarom voor om het advies te verlagen van houden naar verkopen.

De historisch gemiddelde K/W van 13 voor de bouwers zou de analisten van de bank voor 2009 op een koersdoel van ongeveer 20 EUR brengen, wat zou overeenstemmen met een EV/EBITDA van 8,0. Deze 20 EUR was ook het koersdoel dat SG Private Banking op 24/11/08 naar voren schoof bij de aankondiging van de kapitaalverhoging. Dat koersdoel is inmiddels bereikt. Dit terwijl A-Inbev nog alles moet gaan bewijzen op vlak van integratie van Anheuser-Busch. Gezien de uitstekende reputatie van het management op vlak van kostenbesparingen gaan we ervan uit dat de aangekondigde synergievoordelen (minstens 1,5 mld USD vanaf 2011) wel degelijk zullen gehaald worden. Het voornaamste risico op korte termijn is de geplande verkoop van activa ter waarde van 7 mld USD aan activa (o.a. themaparken). In november 2009 moet immers een bridge financing terugbetaald worden. Mochten deze verkopen niet of slechts gedeeltelijk lukken, dan zal A-B Inbev zich op een andere manier moeten zien te financieren, wat het financiële aspect van de overname nog verder zou verwateren. Met een Net Debt/EBITDA 09E en 10E van resp. 4,1 en 3,6 heeft A-B Inbev volgens SG Private Banking amper financiële ruimte om extra schulden op te nemen. Het koersherstel sinds het dieptepunt is snel en spectaculair. De koers noteert in de buurt van het koersdoel van SG Private Banking. De geplande verkoop van activa ter terugbetaling van het overbruggingskrediet vormt een risico. SG Private Banking opteert er daarom voor om het advies te verlagen van houden naar verkopen.