Nu SABMiller het overnamebod van AB InBev heeft goedgekeurd, klopt CEO Carlos Brito aan bij de grote beleggers om de deal te financieren. Het zou volgens Bloomberg gaan om een lening van 55 miljard dollar. Daarmee overtreft de biergigant de obligatielening van 49 miljard dollar van de Amerikaanse telecomgroep Verizon in 2013.

Geen kapitaalverhoging

Er is nog niet veel bekend over de obligatie-uitgifte, maar naar alle waarschijnlijkheid worden de obligaties uitgegeven met verschillende looptijden en valuta's. Als de lening doorgaat, hoeft de biermastodont geen kapitaalverhoging door te voeren. Daartegenover staat dat de schuld van het bedrijf 4,5 keer groter wordt dan de ebdita. Aan het einde van het tweede kwartaal was dat 2,5 keer zo groot.

In totaal zou het Belgisch-Braziliaanse concern financiering ter waarde van 70 miljard dollar hebben geregeld bij zeven banken. AB InBev moet 95 miljard euro op tafel leggen voor de Brits-Zuid-Afrikaanse brouwerij.

Nu SABMiller het overnamebod van AB InBev heeft goedgekeurd, klopt CEO Carlos Brito aan bij de grote beleggers om de deal te financieren. Het zou volgens Bloomberg gaan om een lening van 55 miljard dollar. Daarmee overtreft de biergigant de obligatielening van 49 miljard dollar van de Amerikaanse telecomgroep Verizon in 2013.Er is nog niet veel bekend over de obligatie-uitgifte, maar naar alle waarschijnlijkheid worden de obligaties uitgegeven met verschillende looptijden en valuta's. Als de lening doorgaat, hoeft de biermastodont geen kapitaalverhoging door te voeren. Daartegenover staat dat de schuld van het bedrijf 4,5 keer groter wordt dan de ebdita. Aan het einde van het tweede kwartaal was dat 2,5 keer zo groot.In totaal zou het Belgisch-Braziliaanse concern financiering ter waarde van 70 miljard dollar hebben geregeld bij zeven banken. AB InBev moet 95 miljard euro op tafel leggen voor de Brits-Zuid-Afrikaanse brouwerij.