Het zou gaan om $1,5 mrd aan obligaties met een looptijd van 3 jaar, $1,25 mrd met een looptijd van 5 jaar, $2,25 mr met een looptijd van 10 jaar en $500 mln met een looptijd van 30 jaar.

De obligaties geven een rendement opleveren dat respectievelijk 160, 185, 210 en 220 basispunten boven het rendement van Amerikaanse staatsobligaties met een gelijkaardige looptijd ligt.

William Bellamy, fondsbeheerder bij Thompson, Siegel & Walmsley, is van mening dat AB-InBev er goed aan doet om obligaties uit te geven nu de rente zo laag staat. Door de emissie krijgt de brouwer de kans om de schulden verder af te bouwen.

Bellamy denkt dat de obligaties vlot geplaatst gaan worden, gezien het feit dat de beleggers koortsachtig op zoek blijven naar rendement.

Carlos Brito, AB InBev's chief executive officer, verklaarde onlangs nog dat er opnieuw ruimte is voor overnames zodra AB-InBev de schulden heeft afbetaald.

De bevestiging van een emissie van obligaties voor een bedrag van $5,5 miljard zou de speculatie over een nieuwe overname kunnen aanwakkeren.

Het zou gaan om $1,5 mrd aan obligaties met een looptijd van 3 jaar, $1,25 mrd met een looptijd van 5 jaar, $2,25 mr met een looptijd van 10 jaar en $500 mln met een looptijd van 30 jaar. De obligaties geven een rendement opleveren dat respectievelijk 160, 185, 210 en 220 basispunten boven het rendement van Amerikaanse staatsobligaties met een gelijkaardige looptijd ligt. William Bellamy, fondsbeheerder bij Thompson, Siegel & Walmsley, is van mening dat AB-InBev er goed aan doet om obligaties uit te geven nu de rente zo laag staat. Door de emissie krijgt de brouwer de kans om de schulden verder af te bouwen. Bellamy denkt dat de obligaties vlot geplaatst gaan worden, gezien het feit dat de beleggers koortsachtig op zoek blijven naar rendement. Carlos Brito, AB InBev's chief executive officer, verklaarde onlangs nog dat er opnieuw ruimte is voor overnames zodra AB-InBev de schulden heeft afbetaald. De bevestiging van een emissie van obligaties voor een bedrag van $5,5 miljard zou de speculatie over een nieuwe overname kunnen aanwakkeren.