Het aandeel heeft het verder de afgelopen tijd erg goed gedaan, waardoor het aantrekkelijk is om winst te nemen. ABN Amro verlaagt het advies voor AB InBev naar verkopen.

Hoewel het een opsteker was dat de winst per aandeel van AB InBev beduidend hoger uitkwam dan verwacht (USD 1,22 versus een verwachte USD 1,09 op basis van een belastingmeevaller) waren de resultaten van de bierbrouwer grotendeels teleurstellend.

De omzet daalde met 0,8% naar USD 9,87 miljard, waar analisten hadden gerekend op een omzet van USD 9,94 miljard. De genormaliseerde winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bedroeg USD 3,59 miljard en bleef daarmee eveneens achter bij de marktconsensus (USD 3,74 miljard).

Marges gedaald

De marges van AB InBev daalden tot 36,4%. Ook dit was een tegenvaller: analisten hadden een margeniveau van 37,6% becijferd.

Met betrekking tot heel 2012 herhaalde de bierbrouwer de eerder afgegeven prognose. Het bedrijf verwacht prijsverhogingen door te kunnen voeren die boven het inflatiepeil uitkomen; het momentum van de Amerikaanse bieractiviteiten zal zich naar verwachting gunstig ontwikkelen; bovendien wordt een volumegroei voorzien voor wat betreft de activiteiten in Brazilië.

Naar de mening van ABN Amro heeft AB InBev in het tweede kwartaal teleurstellende prestaties neergezet. Vooral de margeontwikkeling vormde een onaangename verrassing.

Daarnaast waren de volumetrends in de VS en Brazilië, tezamen de grootste markt voor AB InBev, weinig inspirerend.

De prognose voor heel 2012 werd gehandhaafd; desondanks kunnen de zwakke kwartaalcijfers resulteren in koersdruk op het aandeel AB InBev.

ABN Amro adviseert om winst te nemen op dit aandeel, na de zeer sterke koersontwikkeling van AB InBev gedurende de afgelopen maanden. De analisten van de bank verlagen het advies voor AB InBev van houden naar verkopen.

Het aandeel heeft het verder de afgelopen tijd erg goed gedaan, waardoor het aantrekkelijk is om winst te nemen. ABN Amro verlaagt het advies voor AB InBev naar verkopen. Hoewel het een opsteker was dat de winst per aandeel van AB InBev beduidend hoger uitkwam dan verwacht (USD 1,22 versus een verwachte USD 1,09 op basis van een belastingmeevaller) waren de resultaten van de bierbrouwer grotendeels teleurstellend. De omzet daalde met 0,8% naar USD 9,87 miljard, waar analisten hadden gerekend op een omzet van USD 9,94 miljard. De genormaliseerde winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bedroeg USD 3,59 miljard en bleef daarmee eveneens achter bij de marktconsensus (USD 3,74 miljard).Marges gedaald De marges van AB InBev daalden tot 36,4%. Ook dit was een tegenvaller: analisten hadden een margeniveau van 37,6% becijferd. Met betrekking tot heel 2012 herhaalde de bierbrouwer de eerder afgegeven prognose. Het bedrijf verwacht prijsverhogingen door te kunnen voeren die boven het inflatiepeil uitkomen; het momentum van de Amerikaanse bieractiviteiten zal zich naar verwachting gunstig ontwikkelen; bovendien wordt een volumegroei voorzien voor wat betreft de activiteiten in Brazilië. Naar de mening van ABN Amro heeft AB InBev in het tweede kwartaal teleurstellende prestaties neergezet. Vooral de margeontwikkeling vormde een onaangename verrassing. Daarnaast waren de volumetrends in de VS en Brazilië, tezamen de grootste markt voor AB InBev, weinig inspirerend. De prognose voor heel 2012 werd gehandhaafd; desondanks kunnen de zwakke kwartaalcijfers resulteren in koersdruk op het aandeel AB InBev. ABN Amro adviseert om winst te nemen op dit aandeel, na de zeer sterke koersontwikkeling van AB InBev gedurende de afgelopen maanden. De analisten van de bank verlagen het advies voor AB InBev van houden naar verkopen.