Sinds ongeveer een jaar kent de koers een horizontaal verloop: deze rustpauze in de stijging viel samen met de rotatie uit defensieve aandelen die in de zomer van 2013 aanving.

Maar het lijkt erop dat deze horizontale koersconsolidatie (die alle kenmerken van een driehoeksformatie heeft, zie hieronder) op zijn laatste benen loopt en de koers op het punt staat opwaarts uit te breken.

De RSI-indicator bevindt zich op neutrale niveaus en lijkt eveneens opwaarts uit te breken en de brandstof te leveren voor een verdere koersstijging.

Als we de driehoeksformatie van dichterbij bekijken, blijven er volgens Van Herck twee opties over.

Ofwel gaat de koers de volgende dagen uitbreken boven 78 euro, ofwel vindt er nog een laatste daling plaats in de driehoeksformatie tot net boven de 70 euro.

De conclusie ligt dan ook voor de hand : Van Herck volgt de koers van AB-InBev de komende dagen en weken van dichtbij op en kopen op koersuitbraak boven 78,18 euro.

Bij een uitbraak bekomen we een koersdoel van rond de 94 euro: de afstand tussen het hoogste (79,60 euro) en laagste punt (63,44 euro) van de driehoek opgeteld bij het uitbraakniveau van 78,18 euro.

Sterke steun ligt er net boven 63 euro en deze zone houdt best stand in een bullish scenario. Van Herck heeft een koopadvies voor het aandeel.

Sinds ongeveer een jaar kent de koers een horizontaal verloop: deze rustpauze in de stijging viel samen met de rotatie uit defensieve aandelen die in de zomer van 2013 aanving. Maar het lijkt erop dat deze horizontale koersconsolidatie (die alle kenmerken van een driehoeksformatie heeft, zie hieronder) op zijn laatste benen loopt en de koers op het punt staat opwaarts uit te breken. De RSI-indicator bevindt zich op neutrale niveaus en lijkt eveneens opwaarts uit te breken en de brandstof te leveren voor een verdere koersstijging. Als we de driehoeksformatie van dichterbij bekijken, blijven er volgens Van Herck twee opties over. Ofwel gaat de koers de volgende dagen uitbreken boven 78 euro, ofwel vindt er nog een laatste daling plaats in de driehoeksformatie tot net boven de 70 euro. De conclusie ligt dan ook voor de hand : Van Herck volgt de koers van AB-InBev de komende dagen en weken van dichtbij op en kopen op koersuitbraak boven 78,18 euro. Bij een uitbraak bekomen we een koersdoel van rond de 94 euro: de afstand tussen het hoogste (79,60 euro) en laagste punt (63,44 euro) van de driehoek opgeteld bij het uitbraakniveau van 78,18 euro. Sterke steun ligt er net boven 63 euro en deze zone houdt best stand in een bullish scenario. Van Herck heeft een koopadvies voor het aandeel.