Als we naar de koersen van de belangrijkste Europese bierproducenten kijken, noteert Geert Van Herck reeds een mooie opvering bij Carlsberg, Heineken en SAB Miller. Onze Belgische trots AB InBev is wat achtergebleven t.o.v. zijn concurrenten en hij verwacht een inhaalbeweging.

De meest recente resultaten waren licht onder de verwachtingen. Maar een aantal analisten wezen op de agressieve prijszettingspolitiek die op de winstontwikkeling woog (EBITDA van 3,97 miljard dollar vs 4,03 miljard dollar verwacht).

Agressieve prijszettingspolitiek kan ook als een investering op lange termijn i.p.v. een kost op korte termijn worden beschouwd.

Zeker gezien de efficiënte (lees: kostenbesparende) bedrijfsvoering bij AB InBev kan er met deze prijzenpolitiek marktaandeel gewonnen worden.

Conclusie

Op de weekgrafiek ziet Van Herck hoe het aandeel AB InBev zijn zware koersval van 2007 - 2008 meer dan goedgemaakt heeft. De continue stijging van het aandeel weerspiegelt de sterke vraag van beleggers naar defensievere waarden die o.a. in de voedingssector terug te vinden zijn.

Bij de recente historische koerstoppen was de RSI-indicator opgelopen tot zeer overgekochte niveaus. De correctie van de afgelopen weken heeft deze indicator opnieuw tot aanvaardbare niveaus teruggebracht.

Op de daggrafiek is deze correctie in detail te zien. De koers schommelde in een horizontale band tussen 65 en 70 euro.

Hoewel Van Herck de volgende maanden positief staat tegenover dit aandeel wil hij wel vermelden dat in de volgende dagen en

weken nog een lichte neerwaartse beweging tot de steunzone van 60 euro (200-daagsgemiddelde) en 61,71 euro (bodem van juli 2012) niet uit te sluiten valt.

Vandaar een opbouwen- i.p.v. een kopenadvies. Maar een forse koerscorrectie richting 52 - 58 euro verwacht Van Herck niet, tenzij de beurzen fors corrigeren..

Als we naar de koersen van de belangrijkste Europese bierproducenten kijken, noteert Geert Van Herck reeds een mooie opvering bij Carlsberg, Heineken en SAB Miller. Onze Belgische trots AB InBev is wat achtergebleven t.o.v. zijn concurrenten en hij verwacht een inhaalbeweging. De meest recente resultaten waren licht onder de verwachtingen. Maar een aantal analisten wezen op de agressieve prijszettingspolitiek die op de winstontwikkeling woog (EBITDA van 3,97 miljard dollar vs 4,03 miljard dollar verwacht). Agressieve prijszettingspolitiek kan ook als een investering op lange termijn i.p.v. een kost op korte termijn worden beschouwd. Zeker gezien de efficiënte (lees: kostenbesparende) bedrijfsvoering bij AB InBev kan er met deze prijzenpolitiek marktaandeel gewonnen worden. Conclusie Op de weekgrafiek ziet Van Herck hoe het aandeel AB InBev zijn zware koersval van 2007 - 2008 meer dan goedgemaakt heeft. De continue stijging van het aandeel weerspiegelt de sterke vraag van beleggers naar defensievere waarden die o.a. in de voedingssector terug te vinden zijn. Bij de recente historische koerstoppen was de RSI-indicator opgelopen tot zeer overgekochte niveaus. De correctie van de afgelopen weken heeft deze indicator opnieuw tot aanvaardbare niveaus teruggebracht. Op de daggrafiek is deze correctie in detail te zien. De koers schommelde in een horizontale band tussen 65 en 70 euro. Hoewel Van Herck de volgende maanden positief staat tegenover dit aandeel wil hij wel vermelden dat in de volgende dagen en weken nog een lichte neerwaartse beweging tot de steunzone van 60 euro (200-daagsgemiddelde) en 61,71 euro (bodem van juli 2012) niet uit te sluiten valt. Vandaar een opbouwen- i.p.v. een kopenadvies. Maar een forse koerscorrectie richting 52 - 58 euro verwacht Van Herck niet, tenzij de beurzen fors corrigeren..