De continue stijging van het aandeel weerspiegelt de sterke vraag van beleggers naar defensievere waarden die o.a. in de drankensector terug te vinden zijn.

Bij de top van april 2013 was er wel een belangrijke negatieve divergentie met de RSI-indicator. Dit momentumverlies heeft er zeker toe bijgedragen (samen met de gerapporteerde daling van de verkochte volumes in het eerste kwartaal van 2013) dat het aandeel een correctie moest ondergaan.

Ondertussen is de RSI-indicator voldoende teruggevallen naar oververkochte niveaus om opnieuw te kunnen stijgen.

Op de daggrafiek ziet Van Herck de recente koerscorrectie in detail. Eerst en vooral is er de horizontale steun rond 63,50

euro.

Dit steunniveau deed uitstekend zijn werk om de recente koersdaling te stoppen. Zolang de koers hierboven blijft, is er geen reden om AB InBev te verkopen.

Op dit ogenblik kampt de koers met de weerstand op 70,45 euro. Een opwaartse doorbraak boven dit niveau is een gunstig

signaal.

Tenslotte heeft de koers een hogere bodem gevormd op 66,31 euro. AB InBev kan nog steeds gekocht worden

vanuit een langetermijnperspectief.

De continue stijging van het aandeel weerspiegelt de sterke vraag van beleggers naar defensievere waarden die o.a. in de drankensector terug te vinden zijn. Bij de top van april 2013 was er wel een belangrijke negatieve divergentie met de RSI-indicator. Dit momentumverlies heeft er zeker toe bijgedragen (samen met de gerapporteerde daling van de verkochte volumes in het eerste kwartaal van 2013) dat het aandeel een correctie moest ondergaan. Ondertussen is de RSI-indicator voldoende teruggevallen naar oververkochte niveaus om opnieuw te kunnen stijgen. Op de daggrafiek ziet Van Herck de recente koerscorrectie in detail. Eerst en vooral is er de horizontale steun rond 63,50 euro. Dit steunniveau deed uitstekend zijn werk om de recente koersdaling te stoppen. Zolang de koers hierboven blijft, is er geen reden om AB InBev te verkopen. Op dit ogenblik kampt de koers met de weerstand op 70,45 euro. Een opwaartse doorbraak boven dit niveau is een gunstig signaal. Tenslotte heeft de koers een hogere bodem gevormd op 66,31 euro. AB InBev kan nog steeds gekocht worden vanuit een langetermijnperspectief.