Bij het slot van de handel stond de index ruim anderhalf procent in de plus, maar voorlopig blijft de kaap van 1800 punten voor de BEL 20 nog even te hoog gegrepen. In de loop van de dag werd een piek bereikt iets boven 1790.

AB-InBev was met een winst van meer dan 8% de sterkste stijger. De obligatie-emissie van de brouwer kende een groot succes, de belangstelling was veel groter dan verwacht.

Nochtans waarschuwen sommige analisten dat de emissie bedoeld is voor herfinanciering van de schulden, wat vanuit het standpunt van de belegger een minder goede invalshoek is.

Fortis bleef eveneens stevig in de plus, maar Dexia moest opnieuw terrein prijsgeven. Solvay moest op de vanmorgen gepubliceerde cijfers 2,90% prijsgeven. EVS maakte op de continumarkt een goede beurt.

Bij het slot van de handel stond de index ruim anderhalf procent in de plus, maar voorlopig blijft de kaap van 1800 punten voor de BEL 20 nog even te hoog gegrepen. In de loop van de dag werd een piek bereikt iets boven 1790.AB-InBev was met een winst van meer dan 8% de sterkste stijger. De obligatie-emissie van de brouwer kende een groot succes, de belangstelling was veel groter dan verwacht. Nochtans waarschuwen sommige analisten dat de emissie bedoeld is voor herfinanciering van de schulden, wat vanuit het standpunt van de belegger een minder goede invalshoek is. Fortis bleef eveneens stevig in de plus, maar Dexia moest opnieuw terrein prijsgeven. Solvay moest op de vanmorgen gepubliceerde cijfers 2,90% prijsgeven. EVS maakte op de continumarkt een goede beurt.