Algemeen wordt er nu uitgekeken naar de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand januari die vanmiddag gepubliceerd worden. De verwachtingen zijn niet bepaald echt hooggespannen, zodat er zeker ruimte is verrassingen in positieve zin.

Algemeen wordt verwacht dat er vorige maand buiten de landbouwsector 160.000 jobs zijn bijgekomen, of een lichte stijging ten opzichte van de 155.000 uit de maand voordien.

De werkloosheidsgraad zou anderzijds stabiel zijn gebleven op 7,80%. Voorlopig slagen de VS er dus niet in om het werkloosheidsniveau naar aanvaardbare niveaus terug te dringen.

Algemeen wordt er nu uitgekeken naar de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand januari die vanmiddag gepubliceerd worden. De verwachtingen zijn niet bepaald echt hooggespannen, zodat er zeker ruimte is verrassingen in positieve zin. Algemeen wordt verwacht dat er vorige maand buiten de landbouwsector 160.000 jobs zijn bijgekomen, of een lichte stijging ten opzichte van de 155.000 uit de maand voordien. De werkloosheidsgraad zou anderzijds stabiel zijn gebleven op 7,80%. Voorlopig slagen de VS er dus niet in om het werkloosheidsniveau naar aanvaardbare niveaus terug te dringen.