AB InBev heeft een bod uitgebracht op de 64,9% van Grupo Modelo die het nog niet bezit aan een prijs van 9,15 dollar per aandeel. Dit is een premie van 30% op de slotkoers van 22 juni (net voor de geruchten). De biedprijs is hoger dan verwacht; analisten mikten op een vork van 15 tot 20 miljard dollar.

De overname zou AB InBev toelaten een nieuw wereldmerk, Corona, toe te voegen aan zijn portefeuille. Op geografisch niveau zal de overname het belang van Noord- en Zuid-Amerika in de omzet nog verder doen stijgen. Het continent zou na de operatie goed zijn voor 85% van de operationele winst van de grootste bierbrouwer ter wereld.

Zoals bij elke overname mikt AB InBev op belangrijke kostenbesparingen. De synergieën zouden uitkomen op 600 miljoen dollar per jaar.

Voor de financiering van het bod heeft de groep een nieuwe banklening afgesloten van 14 miljard dollar. Daarnaast wordt het belang van 50% in de joint-venture Crown Imports verkocht aan partner Constellation Brands voor 1,85 miljard dollar. Deze verkoop was quasi-verplicht omdat AB InBev zonder de verkoop een marktaandeel van meer dan 50% zou hebben in de VS. Andere bezwaren van de toezichthouders zijn overigens niet uit te sluiten.

De overname van Grupo Modelo betekent hoogstwaarschijnlijk ook dat de Belgisch-Braziliaanse brouwer een kruis heeft gemaakt over de overname van SAB Miller. Deze groep werd al enkele maanden gezien als een mogelijke prooi van AB InBev.

AB InBev heeft een bod uitgebracht op de 64,9% van Grupo Modelo die het nog niet bezit aan een prijs van 9,15 dollar per aandeel. Dit is een premie van 30% op de slotkoers van 22 juni (net voor de geruchten). De biedprijs is hoger dan verwacht; analisten mikten op een vork van 15 tot 20 miljard dollar.De overname zou AB InBev toelaten een nieuw wereldmerk, Corona, toe te voegen aan zijn portefeuille. Op geografisch niveau zal de overname het belang van Noord- en Zuid-Amerika in de omzet nog verder doen stijgen. Het continent zou na de operatie goed zijn voor 85% van de operationele winst van de grootste bierbrouwer ter wereld.Zoals bij elke overname mikt AB InBev op belangrijke kostenbesparingen. De synergieën zouden uitkomen op 600 miljoen dollar per jaar.Voor de financiering van het bod heeft de groep een nieuwe banklening afgesloten van 14 miljard dollar. Daarnaast wordt het belang van 50% in de joint-venture Crown Imports verkocht aan partner Constellation Brands voor 1,85 miljard dollar. Deze verkoop was quasi-verplicht omdat AB InBev zonder de verkoop een marktaandeel van meer dan 50% zou hebben in de VS. Andere bezwaren van de toezichthouders zijn overigens niet uit te sluiten.De overname van Grupo Modelo betekent hoogstwaarschijnlijk ook dat de Belgisch-Braziliaanse brouwer een kruis heeft gemaakt over de overname van SAB Miller. Deze groep werd al enkele maanden gezien als een mogelijke prooi van AB InBev.