Gekko wil een bedrijf overnemen. Filmisch duidelijk in beeld kwamen de bestuurders van het bedrijf over als onbekwaam.

Het is derhalve in het belang van de aandeelhouders dat het management werd afgezet en vervangen werd met daadkrachtige leiders. Dat daardoor banen zouden verdwijnen was niet erg.

Immers "Greed, (for lack of a better word) is good" voor de voortgang van de mensheid. Kort samengevat volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer de mening van Gekko.

Tijdens de kredietcrisis werd de uitspraak vaak herhaald. Dit om aan te geven waar de problemen vandaan kwamen. Maar inmiddels lijken de "aasgieren" weer terug te zijn.

Alleen heten ze nu geen "corporate raiders" maar "activist shareholders". Ze komen met plannen waardoor in hun ogen het bedrijf meer winst kan maken.

Dat betekent het werkkapitaal efficiënter inzetten, dochterbedrijven verkopen of de investeringen op onderzoek en ontwikkeling verlagen.

Het bestuur mag blijven als ze maar doen wat de activists voorstellen.

Ze laten ook vaak weten dat hun plannen niets te maken hebben met korte termijn successen, zoals de corporate raiders, maar dat ze het lange termijn belang van het bedrijf als belangrijkste uitgangspunt hebben.

Immers wat zij ook aan de kaak stellen zijn de hogere salarissen en bonussen. Activists zijn tegen de zelfverrijking. Dat mag dan wellicht zo zijn maar de meeste activists zijn vaak hedgefund managers.

Hun doel is een zo'n hoog mogelijk rendement te maken voor hun klanten. Dat mag als ze eerst een aandeel kopen om vervolgens met plannen te komen om de economische waarde van het bedrijf te verbeteren.

Gekko wil een bedrijf overnemen. Filmisch duidelijk in beeld kwamen de bestuurders van het bedrijf over als onbekwaam. Het is derhalve in het belang van de aandeelhouders dat het management werd afgezet en vervangen werd met daadkrachtige leiders. Dat daardoor banen zouden verdwijnen was niet erg. Immers "Greed, (for lack of a better word) is good" voor de voortgang van de mensheid. Kort samengevat volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer de mening van Gekko. Tijdens de kredietcrisis werd de uitspraak vaak herhaald. Dit om aan te geven waar de problemen vandaan kwamen. Maar inmiddels lijken de "aasgieren" weer terug te zijn. Alleen heten ze nu geen "corporate raiders" maar "activist shareholders". Ze komen met plannen waardoor in hun ogen het bedrijf meer winst kan maken. Dat betekent het werkkapitaal efficiënter inzetten, dochterbedrijven verkopen of de investeringen op onderzoek en ontwikkeling verlagen. Het bestuur mag blijven als ze maar doen wat de activists voorstellen. Ze laten ook vaak weten dat hun plannen niets te maken hebben met korte termijn successen, zoals de corporate raiders, maar dat ze het lange termijn belang van het bedrijf als belangrijkste uitgangspunt hebben. Immers wat zij ook aan de kaak stellen zijn de hogere salarissen en bonussen. Activists zijn tegen de zelfverrijking. Dat mag dan wellicht zo zijn maar de meeste activists zijn vaak hedgefund managers. Hun doel is een zo'n hoog mogelijk rendement te maken voor hun klanten. Dat mag als ze eerst een aandeel kopen om vervolgens met plannen te komen om de economische waarde van het bedrijf te verbeteren.