De beleggers beseffen dat de Amerikaanse centrale bank vroeg of laat toch zal moeten beginnen taperen, ook al is een beslissing daaromtrent uitgesteld. Het meest waarschijnlijke scenario is nu dat op de FOMC-meeting van december een beslissing zal worden genomen.

Op de goudmarkt is de stijging alvast teruggevallen, van een opmars richting 1400 dollar komt voorlopig niets in huis. De olieprijs trekt opnieuw lichtjes aan, maar het eerder deze week geleden verlies kan niet opgehaald worden. Ook op de valutamarkten blijft het relatief windstil.

De beleggers beseffen dat de Amerikaanse centrale bank vroeg of laat toch zal moeten beginnen taperen, ook al is een beslissing daaromtrent uitgesteld. Het meest waarschijnlijke scenario is nu dat op de FOMC-meeting van december een beslissing zal worden genomen. Op de goudmarkt is de stijging alvast teruggevallen, van een opmars richting 1400 dollar komt voorlopig niets in huis. De olieprijs trekt opnieuw lichtjes aan, maar het eerder deze week geleden verlies kan niet opgehaald worden. Ook op de valutamarkten blijft het relatief windstil.