Sinds maart bevinden de Amerikaanse aardgasvoorraden zich boven het gemiddelde voor de afgelopen vijf jaar. Die aardgasvoorraden zijn in onderaardse ruimtes opgeslagen.

Als reden voor de stijging van de aardgasvoorraden wordt naar de economische crisis verwezen. Als gevolg daarvan zijn zowel consumenten als bedrijven minder aardgas gaan gebruiken.

Zelfs de wintergolf heeft niet kunnen leiden tot een noemenswaardige stijging van de vraag naar aardgas, gezien de nog steeds zwakke industriële vraag. Daardoor zijn de aardgasvoorraden duidelijk opgelopen.

De futures op aardgas bevinden zich momenteel ongeveer op hetzelfde niveau als bij het begin van dit jaar. Volgens de Amerikaanse Energy Information Administration hebben de Amerikanen vorig jaar 266 miljard kubieke voet aan aardgas verbruikt.

Dat was meer dan verwacht, maar minder dan het historisch record. De aardgasvoorraden bedragen anderzijds nog meer dan 2850 miljard kubieke voet. Gisteren werd een kubieke voet aardgas op de New York Mercantile Exchange bijna 3% goedkoper op 5563 dollar.

Aardgasspecialist Jim Ritterbusch is van mening dat de aardgasvoorraden dit jaa niet noemenswaardig gaan dalen. De evolutie van de aardgasvoorraden zal op de eerste plaats afhangen van de evolutie van de wintermomstandigheden.

Sinds maart bevinden de Amerikaanse aardgasvoorraden zich boven het gemiddelde voor de afgelopen vijf jaar. Die aardgasvoorraden zijn in onderaardse ruimtes opgeslagen. Als reden voor de stijging van de aardgasvoorraden wordt naar de economische crisis verwezen. Als gevolg daarvan zijn zowel consumenten als bedrijven minder aardgas gaan gebruiken. Zelfs de wintergolf heeft niet kunnen leiden tot een noemenswaardige stijging van de vraag naar aardgas, gezien de nog steeds zwakke industriële vraag. Daardoor zijn de aardgasvoorraden duidelijk opgelopen. De futures op aardgas bevinden zich momenteel ongeveer op hetzelfde niveau als bij het begin van dit jaar. Volgens de Amerikaanse Energy Information Administration hebben de Amerikanen vorig jaar 266 miljard kubieke voet aan aardgas verbruikt. Dat was meer dan verwacht, maar minder dan het historisch record. De aardgasvoorraden bedragen anderzijds nog meer dan 2850 miljard kubieke voet. Gisteren werd een kubieke voet aardgas op de New York Mercantile Exchange bijna 3% goedkoper op 5563 dollar. Aardgasspecialist Jim Ritterbusch is van mening dat de aardgasvoorraden dit jaa niet noemenswaardig gaan dalen. De evolutie van de aardgasvoorraden zal op de eerste plaats afhangen van de evolutie van de wintermomstandigheden.