Zo wordt onder andere bekeken of transport met aardgas als energiebron mogelijk is. De dynamiek van de energiesector dreigt in de Verenigde Staten helemaal dooreengeschud te worden door de daling van de aardgasprijzen. Heel wat energiecentrales zijn van steenkool al overgestapt op aardgas.

Razendsnelle groei van aardgasexploitatie in de Verenigde Staten

Het verhaal van de aardgasindustrie begint ongelooflijke proporties aan te nemen. Op enkele jaren tijd zijn de Verenigde Staten een potentiële exporteur van aardgas geworden, terwijl het land nog niet zo lang geleden een deel van de aardgas voor eigen consumptie moest invoeren.

Momenteel is er sprake van een overproductie, in maar liefst 32 staten wordt aardgas gewonnen. Daarbij moet ook nog rekening worden gehouden met het gas dat off shore wordt ontgonnen. In combinatie met de warme winter hebben de voorraden aan aardgas nieuwe recordniveaus bereikt.

John Kilduff van Again Capital berekende de totale voorraden op 2380 miljard kubieke voet, wat niet alleen een recordniveau is voor deze tijd van het jaar maar ook 55% boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. De Verenigde Staten zwemmen momenteel in hun aardgas en dat gaat niet zonder gevolgen blijven voor hun energiepolitiek.

Zo wordt onder andere bekeken of transport met aardgas als energiebron mogelijk is. De dynamiek van de energiesector dreigt in de Verenigde Staten helemaal dooreengeschud te worden door de daling van de aardgasprijzen. Heel wat energiecentrales zijn van steenkool al overgestapt op aardgas. Razendsnelle groei van aardgasexploitatie in de Verenigde Staten Het verhaal van de aardgasindustrie begint ongelooflijke proporties aan te nemen. Op enkele jaren tijd zijn de Verenigde Staten een potentiële exporteur van aardgas geworden, terwijl het land nog niet zo lang geleden een deel van de aardgas voor eigen consumptie moest invoeren. Momenteel is er sprake van een overproductie, in maar liefst 32 staten wordt aardgas gewonnen. Daarbij moet ook nog rekening worden gehouden met het gas dat off shore wordt ontgonnen. In combinatie met de warme winter hebben de voorraden aan aardgas nieuwe recordniveaus bereikt. John Kilduff van Again Capital berekende de totale voorraden op 2380 miljard kubieke voet, wat niet alleen een recordniveau is voor deze tijd van het jaar maar ook 55% boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. De Verenigde Staten zwemmen momenteel in hun aardgas en dat gaat niet zonder gevolgen blijven voor hun energiepolitiek.