Vooral de Oostkust van de Verenigde Staten werd daar hard door getroffen. De Energy Information Administration maakte bekend dat de aardgasvoorraden vorige week zijn gedaald.

Met een totale voorraad van 2030 miljard kubieke voet bevinden die voorraden zich echter nog steeds 3% boven het gemiddelde voor de afgelopen vijf jaar. Op de New York Mercantile Exchange is de aardgasprijs duidelijk teruggevallen tot onder het niveau van 5,20 dollar.

Met meer dan de helft van de winter achter de rug, is analist Stephen Schork van mening dat de aardgasprijzen verder gaan dalen. Er is niet alleen voldoende opslagruimte voorradig, maar bovendien eveneens voldoende extra capaciteit die in geval van nood kan worden aangeboord.

Daardoor is de kans klein dat we op korte of middellange termijn een fors herstel van de aardgasprijzen gaan krijgen.

Vooral de Oostkust van de Verenigde Staten werd daar hard door getroffen. De Energy Information Administration maakte bekend dat de aardgasvoorraden vorige week zijn gedaald. Met een totale voorraad van 2030 miljard kubieke voet bevinden die voorraden zich echter nog steeds 3% boven het gemiddelde voor de afgelopen vijf jaar. Op de New York Mercantile Exchange is de aardgasprijs duidelijk teruggevallen tot onder het niveau van 5,20 dollar. Met meer dan de helft van de winter achter de rug, is analist Stephen Schork van mening dat de aardgasprijzen verder gaan dalen. Er is niet alleen voldoende opslagruimte voorradig, maar bovendien eveneens voldoende extra capaciteit die in geval van nood kan worden aangeboord. Daardoor is de kans klein dat we op korte of middellange termijn een fors herstel van de aardgasprijzen gaan krijgen.