Aardgas ging opnieuw tegen de trend in en moest fors inleveren. Het termijncontract voor levering in maart werd volgens Royal Bank of Scotland 4,7 procent goedkoper na een veel kleiner dan verwachte voorraaddaling en een toegenomen steenkoolverbruik.

Uit de wekelijkse cijfers van de EIA (Energy Information Administration) bleek dat de Amerikaanse gasvoorraden vorige week met 194 miljard cubic feet (cf) of 6,5 procent zijn afgenomen.

De consensusverwachting ging uit van een daling met 207 miljard cf.

De aardgasvoorraden bevinden zich nu 6,7 procent onder het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde

van de voorbije vijf jaar is het overschot in nominale termen terug licht toegenomen naar 304 miljard cf of 12,2 procent tegenover 12 procent een week eerder.

Aardgas ging opnieuw tegen de trend in en moest fors inleveren. Het termijncontract voor levering in maart werd volgens Royal Bank of Scotland 4,7 procent goedkoper na een veel kleiner dan verwachte voorraaddaling en een toegenomen steenkoolverbruik. Uit de wekelijkse cijfers van de EIA (Energy Information Administration) bleek dat de Amerikaanse gasvoorraden vorige week met 194 miljard cubic feet (cf) of 6,5 procent zijn afgenomen. De consensusverwachting ging uit van een daling met 207 miljard cf. De aardgasvoorraden bevinden zich nu 6,7 procent onder het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot in nominale termen terug licht toegenomen naar 304 miljard cf of 12,2 procent tegenover 12 procent een week eerder.