De aardgasprijs blijft schommelen rond het laagste niveau van de voorbije 10 jaar.

De afname van de voorraden was iets hoger dan verwacht maar het vooruitzicht op warmer winterweer zette een domper op

het sentiment.

De Amerikaanse gasvoorraden namen vorige week met 131 miljard cubic feet (cf) of 4,3 procent af, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration).

Vooraf werd van een daling met 128 miljard cf uitgegaan. De aardgasvoorraden bevonden zich op 27 januari 4,6 procent boven het niveau van een jaar eerder.

In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot opgelopen naar 25,4 procent tegenover 21,4 procent een week eerder.

De aardgasprijs blijft schommelen rond het laagste niveau van de voorbije 10 jaar. De afname van de voorraden was iets hoger dan verwacht maar het vooruitzicht op warmer winterweer zette een domper op het sentiment. De Amerikaanse gasvoorraden namen vorige week met 131 miljard cubic feet (cf) of 4,3 procent af, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Vooraf werd van een daling met 128 miljard cf uitgegaan. De aardgasvoorraden bevonden zich op 27 januari 4,6 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot opgelopen naar 25,4 procent tegenover 21,4 procent een week eerder.