Daarmee moet steeds meer overtollig gas worden opgeslagen, waardoor de prijs nog verder onder druk komt te staan. Enkele Amerikaanse aardgasbedrijven overwegen al prijsverlagingen voor hun klanten. Dat is onder meer het geval met Avista Corporation.

De aardgasfactuur kan voor de Amerikaanse klanten tot 20% lager gaan uitkomen. Gisteren werd voor 1.000 kubieke voet op de New York Mercantile Exchange nog maar iets meer dan 2500 dollar betaald.

Dat was meteen ook het laagste niveau sinds maart 2002. De voorraden aan aardgas in de Verenigde Staten zijn vorige week opnieuw gestegen en bevinden zich nu 18% boven het vijfjaarlijks gemiddelde.

Verwacht wordt dat de aardgasproducenten hun productie gaan verlagen om vraag een aanbod beter op elkaar af te stemmen. Daardoor kan de aardgasprijs op termijn gaan herstellen. Het is echter momenteel nog veel te vroeg om met zo'n herstel rekening te houden.

Daarmee moet steeds meer overtollig gas worden opgeslagen, waardoor de prijs nog verder onder druk komt te staan. Enkele Amerikaanse aardgasbedrijven overwegen al prijsverlagingen voor hun klanten. Dat is onder meer het geval met Avista Corporation. De aardgasfactuur kan voor de Amerikaanse klanten tot 20% lager gaan uitkomen. Gisteren werd voor 1.000 kubieke voet op de New York Mercantile Exchange nog maar iets meer dan 2500 dollar betaald. Dat was meteen ook het laagste niveau sinds maart 2002. De voorraden aan aardgas in de Verenigde Staten zijn vorige week opnieuw gestegen en bevinden zich nu 18% boven het vijfjaarlijks gemiddelde. Verwacht wordt dat de aardgasproducenten hun productie gaan verlagen om vraag een aanbod beter op elkaar af te stemmen. Daardoor kan de aardgasprijs op termijn gaan herstellen. Het is echter momenteel nog veel te vroeg om met zo'n herstel rekening te houden.