Het termijncontract voor levering van aardgas in juni (de actuele referentiefuture) dat noteert op de NYMEX werd dit jaar al meer dan 20 procent duurder.

Eind vorige maand doorbrak de spot price (prijs van aardgas voor onmiddellijke levering) voor het eerst sinds 2011 de koers van 4 dollar per miljoen British Thermal Units of BTU, de eenheid waarin de aardgasprijs internationaal wordt uitgedrukt.

Het contrast met een jaar eerder kon niet groter zijn. In het voorjaar van 2012 daalde de aardgasprijs onder de grens van 2 dollar/ miljoen BTU, het laagste peil in bijna 10 jaar!

Het termijncontract voor levering van aardgas in juni (de actuele referentiefuture) dat noteert op de NYMEX werd dit jaar al meer dan 20 procent duurder. Eind vorige maand doorbrak de spot price (prijs van aardgas voor onmiddellijke levering) voor het eerst sinds 2011 de koers van 4 dollar per miljoen British Thermal Units of BTU, de eenheid waarin de aardgasprijs internationaal wordt uitgedrukt. Het contrast met een jaar eerder kon niet groter zijn. In het voorjaar van 2012 daalde de aardgasprijs onder de grens van 2 dollar/ miljoen BTU, het laagste peil in bijna 10 jaar!