Eerder deze maand was de aardgasprijs teruggevallen naar het laagste niveau sinds maart 2002.

De prijsstijging was het gevolg van een hoger dan verwachte afname van de voorraden en het vooruitzicht op kouder winterweer in grote delen van de Verenigde Staten.

De Amerikaanse gasvoorraden namen vorige week met 192 miljard cubic feet (cf) of 5,8 procent af, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration).

Vooraf werd van een daling met 171 miljard cf uitgegaan. De aardgasvoorraden bevonden zich op 20 januari 20,7 procent boven het niveau van een jaar eerder.

In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot opgelopen naar 21,4 procent tegenover 20,8 procent een week eerder.

Eerder deze maand was de aardgasprijs teruggevallen naar het laagste niveau sinds maart 2002. De prijsstijging was het gevolg van een hoger dan verwachte afname van de voorraden en het vooruitzicht op kouder winterweer in grote delen van de Verenigde Staten. De Amerikaanse gasvoorraden namen vorige week met 192 miljard cubic feet (cf) of 5,8 procent af, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Vooraf werd van een daling met 171 miljard cf uitgegaan. De aardgasvoorraden bevonden zich op 20 januari 20,7 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot opgelopen naar 21,4 procent tegenover 20,8 procent een week eerder.