Dit was de eerste toename in drie weken. Uit cijfers van de EIA (Energy Information Administration) bleek dat de Amerikaanse gasvoorraden vorige week met 6 miljard cf (cubic feet) of 0,4 procent zijn afgenomen.

Dit cijfer lag net iets onder de consensusprognose van 8 miljard cf. De aardgasvoorraden bevinden zich nu 0,7 procent onder het niveau van een jaar eerder.

In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is er nu een overschot van 2,2 procent tegenover een overschot van 1,4 procent een week eerder.

Dit was de eerste toename in drie weken. Uit cijfers van de EIA (Energy Information Administration) bleek dat de Amerikaanse gasvoorraden vorige week met 6 miljard cf (cubic feet) of 0,4 procent zijn afgenomen. Dit cijfer lag net iets onder de consensusprognose van 8 miljard cf. De aardgasvoorraden bevinden zich nu 0,7 procent onder het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is er nu een overschot van 2,2 procent tegenover een overschot van 1,4 procent een week eerder.