De Amerikaanse aardgasvoorraden namen in de verslagweek met 43 miljard cubic feet (cf) toe terwijl op een klim met slechts 29 miljard cf werd gerekend.

Dit cijfer was een alibi voor winstnemingen want de aardgasprijs klom tijdens de eerste 4 maanden van dit jaar bijna 30 procent hoger.

Het voorraadcijfer lag onder het gemiddelde van de voorbije 5 jaar (67 miljard cf), waardoor de Amerikaanse aardgasvoorraden nu 6,2 procent onder het vijfjaars gemiddelde liggen tegenover 5,1 procent een week eerder.

Tegelijk bleek uit cijfers van de Energy Information Administration dat de Amerikaanse aardgasproductie in februari voor het eerst in drie maanden is toegenomen.

De stijging met 1,3 procent tot 73,22 miljard cf was bovendien de grootste sinds oktober 2011.

De Amerikaanse aardgasvoorraden namen in de verslagweek met 43 miljard cubic feet (cf) toe terwijl op een klim met slechts 29 miljard cf werd gerekend. Dit cijfer was een alibi voor winstnemingen want de aardgasprijs klom tijdens de eerste 4 maanden van dit jaar bijna 30 procent hoger. Het voorraadcijfer lag onder het gemiddelde van de voorbije 5 jaar (67 miljard cf), waardoor de Amerikaanse aardgasvoorraden nu 6,2 procent onder het vijfjaars gemiddelde liggen tegenover 5,1 procent een week eerder. Tegelijk bleek uit cijfers van de Energy Information Administration dat de Amerikaanse aardgasproductie in februari voor het eerst in drie maanden is toegenomen. De stijging met 1,3 procent tot 73,22 miljard cf was bovendien de grootste sinds oktober 2011.