De prijs van het termijncontract voor levering in maart steeg met 1,1 procent. Uit de wekelijkse cijfers van de EIA (Energy Information Administration) bleek dat de Amerikaanse gasvoorraden vorige week met 118 miljard cubic feet (cf) of 4,2 procent zijn afgenomen.

De consensusverwachting ging uit van een daling met 127 miljard cf. De aardgasvoorraden bevinden zich nu 7,8 procent onder het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot in nominale termen toegenomen naar 351 miljard cf of 15 procent tegenover 12,2 procent een week eerder.

De prijs van het termijncontract voor levering in maart steeg met 1,1 procent. Uit de wekelijkse cijfers van de EIA (Energy Information Administration) bleek dat de Amerikaanse gasvoorraden vorige week met 118 miljard cubic feet (cf) of 4,2 procent zijn afgenomen. De consensusverwachting ging uit van een daling met 127 miljard cf. De aardgasvoorraden bevinden zich nu 7,8 procent onder het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot in nominale termen toegenomen naar 351 miljard cf of 15 procent tegenover 12,2 procent een week eerder.