Hij verwacht dat de dollar in waarde gaat stijgen zodra de ware omvang van de ramp zal blijven. Uiteindelijk zal de Japanse economie zich gaan herstellen. Dat kan, ironisch genoeg, een goede zaak worden voor Japan.

Het land onderneemt namelijk al jarenlang alle mogelijke inspanningen om zijn economie te stimuleren, tot dusver echter zonder veel gevolgen. De aardbeving kan echter precies dat duwtje worden dat de economie nodig had om te gaan groeien.

Er gaan reusachtige bedragen nodig zijn voor de wederopbouw en die bedragen zullen zowel door de overheid als door de privé-sector beschikbaar worden gesteld moeten worden.

Hij verwacht dat de dollar in waarde gaat stijgen zodra de ware omvang van de ramp zal blijven. Uiteindelijk zal de Japanse economie zich gaan herstellen. Dat kan, ironisch genoeg, een goede zaak worden voor Japan. Het land onderneemt namelijk al jarenlang alle mogelijke inspanningen om zijn economie te stimuleren, tot dusver echter zonder veel gevolgen. De aardbeving kan echter precies dat duwtje worden dat de economie nodig had om te gaan groeien. Er gaan reusachtige bedragen nodig zijn voor de wederopbouw en die bedragen zullen zowel door de overheid als door de privé-sector beschikbaar worden gesteld moeten worden.