Die verbetering dreigt nu echter stil te vallen. Julian Jessop, econoom bij Capital Economics Ltd. in Londen, is van mening dat de Japanse monetaire politiek in de komende weken van dicht bij zal worden gevolgd.

Hoe groter de sociale en economische schade, hoe meer moeite de regering zal moeten doen om een begrotingscrisis af te wentelen. In de Tokohu regio is vooral auto-industrie gevestigd.

Bovendien is de regio rond de stad Sendai ook bekend vanwege haar landbouwproducten. Een lagere productie kan de prijzen voor onder andere groenten doen stijgen.

Die verbetering dreigt nu echter stil te vallen. Julian Jessop, econoom bij Capital Economics Ltd. in Londen, is van mening dat de Japanse monetaire politiek in de komende weken van dicht bij zal worden gevolgd. Hoe groter de sociale en economische schade, hoe meer moeite de regering zal moeten doen om een begrotingscrisis af te wentelen. In de Tokohu regio is vooral auto-industrie gevestigd. Bovendien is de regio rond de stad Sendai ook bekend vanwege haar landbouwproducten. Een lagere productie kan de prijzen voor onder andere groenten doen stijgen.