Maar niet iedereen is het met die uitspraak eens. De verschrikkelijke gevolgen van de aardbeving kunnen namelijk het politiek gekrakeel in Japan alleszins tijdelijk doen verstommen.

In de dagen voorafgaand aan de ramp hadden de Japanse politici zich weer van hun kleinste kant laten zien. Minister van Buitenlandse Zaken Seiji Maehara werd beschuldigd van het aannemen van smeergeld.

Die Seiji Maehara werd algemeen beschouwd als de volgende premier. Ook de huidige premier zou zich aan het aanvaarden van smeergeld gewaagd hebben. Het onderling geruzie verlamt de politiek in Japan al jaren, iets waar de aardbeving verandering in kan brengen.

Maar niet iedereen is het met die uitspraak eens. De verschrikkelijke gevolgen van de aardbeving kunnen namelijk het politiek gekrakeel in Japan alleszins tijdelijk doen verstommen. In de dagen voorafgaand aan de ramp hadden de Japanse politici zich weer van hun kleinste kant laten zien. Minister van Buitenlandse Zaken Seiji Maehara werd beschuldigd van het aannemen van smeergeld. Die Seiji Maehara werd algemeen beschouwd als de volgende premier. Ook de huidige premier zou zich aan het aanvaarden van smeergeld gewaagd hebben. Het onderling geruzie verlamt de politiek in Japan al jaren, iets waar de aardbeving verandering in kan brengen.