Dat is de mening van Lawrence Summers, president emeritus aan Harvard University en de voormalige directeur van het White House National Economic Council. De gevolgen voor de economie op langere termijn zijn nog niet helemaal duidelijk.

Wel is het volgens Summers duidelijk dat de situatie in ieder geval complexer is geworden. Voor de wereldeconomie verwacht Summers weinig gevolgen, die is momenteel sterker dan in 2008.

Na de aardbeving die Kobe in 2005 trof, groeide het Japanse BBP in eerste instantie, dit dankzij de heropbouw van alle verwoeste gebouwen. Anderzijds kan die wederopbouw het land opnieuw veel geld gaan kosten.

Dat is de mening van Lawrence Summers, president emeritus aan Harvard University en de voormalige directeur van het White House National Economic Council. De gevolgen voor de economie op langere termijn zijn nog niet helemaal duidelijk. Wel is het volgens Summers duidelijk dat de situatie in ieder geval complexer is geworden. Voor de wereldeconomie verwacht Summers weinig gevolgen, die is momenteel sterker dan in 2008. Na de aardbeving die Kobe in 2005 trof, groeide het Japanse BBP in eerste instantie, dit dankzij de heropbouw van alle verwoeste gebouwen. Anderzijds kan die wederopbouw het land opnieuw veel geld gaan kosten.