De algemene economische en al dan niet gezonde situatie van de arbeidsmarkten heeft uiteraard een impact op de huurvraag en de groei van de huurwaarde. Beleggen in Europa biedt dan ook vele opportuniteiten en potentieel voor een sterke prestatie, op voorwaarde dat onroerend goed kan worden geselecteerd binnen de combinatie van het juiste land en sector.

Enkele belangrijke kwesties in Europa blijven hierbij een beslissende rol spelen: terwijl bijvoorbeeld de vraag naar vastgoedvermogen in het algemeen zwak blijft over de hele regio, zal het huidige tekort aan aanbod de hoge huurrendementen verder ondersteunen.

Huurders zullen hun minder kwaliteitsvolle huurpanden inruilen en kiezen uit een verminderend aanbod aan beschikbare toppanden. In de sterkere Europese economieën, zoals Duitsland en de Scandinavische regio, was de vastgoedmarkt dan weer veel beter opgewassen tegen de recessie. Echter, ook daar dreigt er een tekort aan nieuw aanbod door het gebrek aan bankfinanciering voor een verdere ontwikkeling.

De algemene economische en al dan niet gezonde situatie van de arbeidsmarkten heeft uiteraard een impact op de huurvraag en de groei van de huurwaarde. Beleggen in Europa biedt dan ook vele opportuniteiten en potentieel voor een sterke prestatie, op voorwaarde dat onroerend goed kan worden geselecteerd binnen de combinatie van het juiste land en sector. Enkele belangrijke kwesties in Europa blijven hierbij een beslissende rol spelen: terwijl bijvoorbeeld de vraag naar vastgoedvermogen in het algemeen zwak blijft over de hele regio, zal het huidige tekort aan aanbod de hoge huurrendementen verder ondersteunen. Huurders zullen hun minder kwaliteitsvolle huurpanden inruilen en kiezen uit een verminderend aanbod aan beschikbare toppanden. In de sterkere Europese economieën, zoals Duitsland en de Scandinavische regio, was de vastgoedmarkt dan weer veel beter opgewassen tegen de recessie. Echter, ook daar dreigt er een tekort aan nieuw aanbod door het gebrek aan bankfinanciering voor een verdere ontwikkeling.