Hoe meer de economie vertraagt, hoe krachtiger de overheid zal optreden, waardoor de kansen op een herstel in 2010 steeds groter worden.

De grootste onzekerheid heeft betrekking op de mate waarin dit politieke antwoord aan efficiëntie zal winnen en er uiteindelijk in zal slagen om te anticiperen op problemen in plaats van achter de feiten aan te hollen.

De Europese waarden worden voortaan verhandeld tegen waarderingsratio's die aantrekkelijk zijn voor beleggers die zich de luxe kunnen veroorloven om op halflange termijn te denken; toch wordt het aspect "waardering" ruimschoots gecompenseerd door het ontbreken van enige visibiliteit.

Dexia heeft het gevoel dat de markt in zijn laatste baissefase is getreden en dat er zich tijdens het tweede kwartaal eindelijk een stabilisatie zou moeten voordoen. Het zou verkeerd zijn de aandelenmarkten te beoordelen wanneer de resultaten een bodem bereiken.

De waardering van de markten hangt volgens de analisten van de bank af van het antwoord van de overheid en van een wereldwijde oplossing voor het bankensysteem.

Hoe meer de economie vertraagt, hoe krachtiger de overheid zal optreden, waardoor de kansen op een herstel in 2010 steeds groter worden. De grootste onzekerheid heeft betrekking op de mate waarin dit politieke antwoord aan efficiëntie zal winnen en er uiteindelijk in zal slagen om te anticiperen op problemen in plaats van achter de feiten aan te hollen.De Europese waarden worden voortaan verhandeld tegen waarderingsratio's die aantrekkelijk zijn voor beleggers die zich de luxe kunnen veroorloven om op halflange termijn te denken; toch wordt het aspect "waardering" ruimschoots gecompenseerd door het ontbreken van enige visibiliteit. Dexia heeft het gevoel dat de markt in zijn laatste baissefase is getreden en dat er zich tijdens het tweede kwartaal eindelijk een stabilisatie zou moeten voordoen. Het zou verkeerd zijn de aandelenmarkten te beoordelen wanneer de resultaten een bodem bereiken. De waardering van de markten hangt volgens de analisten van de bank af van het antwoord van de overheid en van een wereldwijde oplossing voor het bankensysteem.