Zo lanceerde de groep onder andere in september met succes als eerste een koelverse volkorenlasagne. De omzet van de vleeswarendivisie steeg in het derde kwartaal vooral door onze versnijdings- en verpakkingsactiviteiten.

De gestegen volumes, de doorgevoerde prijsstijgingen en een doorgedreven kostenbeheersing konden de stijgende productiekosten (voornamelijk grondstoffen, energie en lonen), de kosten van de marktinvesteringen en het effect van de veranderende productmix niet volledig compenseren.

De groep verwacht hierdoor dat het resultaat voor het volledige jaar 2012 niet beter zal zijn dan dat van 2011.

Productiekosten Ter Beke blijven stijgen

Guy Sips van KBC Securities stelde op basis van het kwartaalrapport vast dat de productiekosten bij Ter Beke blijven stijgen.

Anderzijds loopt het aantrekkelijk dividendrendement geen gevaar. Op korte termijn is het opwaarts potentieel beperkt, zodat het neutraal advies en het koersdoel van 54 euro gehandhaafd worden.

Zo lanceerde de groep onder andere in september met succes als eerste een koelverse volkorenlasagne. De omzet van de vleeswarendivisie steeg in het derde kwartaal vooral door onze versnijdings- en verpakkingsactiviteiten. De gestegen volumes, de doorgevoerde prijsstijgingen en een doorgedreven kostenbeheersing konden de stijgende productiekosten (voornamelijk grondstoffen, energie en lonen), de kosten van de marktinvesteringen en het effect van de veranderende productmix niet volledig compenseren. De groep verwacht hierdoor dat het resultaat voor het volledige jaar 2012 niet beter zal zijn dan dat van 2011.Productiekosten Ter Beke blijven stijgen Guy Sips van KBC Securities stelde op basis van het kwartaalrapport vast dat de productiekosten bij Ter Beke blijven stijgen. Anderzijds loopt het aantrekkelijk dividendrendement geen gevaar. Op korte termijn is het opwaarts potentieel beperkt, zodat het neutraal advies en het koersdoel van 54 euro gehandhaafd worden.