Met een gearing (netto schuld/totaal vermogen) van 16% per eind 2013 is de balans van Shell zeer sterk. Ook bij een tegenvallende olieprijs is het concern in staat om het dividend minimaal te handhaven.

Shell heeft een sterk track record: in de afgelopen 70 jaar heeft het concern het dividend nooit verlaagd en in de afgelopen 20 jaar is het dividend met gemiddeld 5% per jaar gestegen.

Theodoor Gilissen Bankiers handhaaft het koersdoel op EUR 29 en herhaalt het advies aanbevolen voor deze relatief veilige belegging.

Met een gearing (netto schuld/totaal vermogen) van 16% per eind 2013 is de balans van Shell zeer sterk. Ook bij een tegenvallende olieprijs is het concern in staat om het dividend minimaal te handhaven. Shell heeft een sterk track record: in de afgelopen 70 jaar heeft het concern het dividend nooit verlaagd en in de afgelopen 20 jaar is het dividend met gemiddeld 5% per jaar gestegen. Theodoor Gilissen Bankiers handhaaft het koersdoel op EUR 29 en herhaalt het advies aanbevolen voor deze relatief veilige belegging.